KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ
TOT REDDING VAN
DRENKELINGEN

HELD

Previous
Next

5 December 2022
Op sinterklaasochtend zet een 41-jarige moeder haar tweejarig zoontje en éénjarig dochtertje veilig vast in de kinderstoeltjes van haar auto. Terwijl ze naar binnen loopt om nog iets te halen, rolt de auto een 12 meter brede watergang in langs de Westerlengte en Reamur in De Meern. Als de moeder weer buiten komt, ligt de zinkende auto al diep in het water.

Op dat moment komt ook de 42-jarige Leonora van de Loo langs die haar kinderen net naar school had gebracht. Samen met de moeder gaat ze te water. Het zoontje zit dan tot borsthoogte in het water, het dochtertje is al helemaal onder water verdwenen. Beide kinderen kunnen snel uit de auto gered worden waarbij Van de Loo helemaal onder water is gegaan. Omstanders hebben geholpen de kinderen op de kant te krijgen. De kinderen zijn door de snelle redding nog niet bewusteloos maar wel onderkoeld. Ze zijn eerst in een woning in de buurt opgevangen. Vervolgens zijn ze naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek, en mochten ze dezelfde dag nog naar huis. Redder Van de Loo was door het hele gebeuren erg getraumatiseerd volgens het politierapport.
De Maatschappij bekroont de drie redders met een bronzen medaille en een oorkonde voor het gezin dat iedereen heeft opgevangen.