KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ
TOT REDDING VAN
DRENKELINGEN

HELD

Previous
Next

8 Juni 2021
Op 8 juni fietste Geurtsen vanuit Nieuwegein richting Linschoten en Oudewater naar Schoonhoven.
Daar dronk hij bij de pont een kopje koffie. De terugreis naar Nieuwegein ging via Cabauw, Lopik en Lopikerkapel.

Eenmaal aangekomen bij de Prinses Christinabrug (ter hoogte van de Radiolaan in Lopikerkapel) hoorde hij een man op de brug hard roepen. De heer Geurtsen was al voorbij de brug, maar besloot vanwege het roepen terug te gaan. De roepende man op de brug wees naar de wetering en zei: “Er ligt er één in het water.”. Daar zag de heer Geurtsen het slachtoffer en zijn scootmobiel liggen. Op basis van hoe de scootmobiel in het water lag, is het slachtoffer waarschijnlijk achterstevoren te water gegaan. Het slachtoffer stond tot aan zijn middel in het water en hield zichzelf staande door over zijn scootmobiel te hangen.

De heer Geurtsen belde meteen 112 en ging daarna zonder verder na te denken het water in. Kort daarna kwam de bestuurder van de vrachtwagen langs (de heer Tol). De vrachtwagenbestuurder had een kraan achterop de vrachtwagen staan. Daar haakte hij een pallet aan. De heer Geurtsen klom op de pallet en ging op die manier opnieuw het water in. Daar hielp hij het slachtoffer op de pallet zodat hij uit het water kon worden geholpen.

De heer Geurtsen ging opnieuw op de pallet het water in om de scootmobiel aan de kraan te koppelen zodat deze uit het water kon worden getild.
De Maatschppij bekroont de drie redders met een bronzen medaille