KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ
TOT REDDING VAN
DRENKELINGEN

ACTUEEL

Previous
Next
12 Oktober 2017

Lustrumboek ‘Wanneer minuten uren duren’

Arnold van Bruggen en Morad Bouchakour maakten lustrumboek voor 250 jaar oude Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Donderdag 12 oktober viert de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen haar 250-jarig bestaan in de Kromhouthal in Amsterdam. Verhalen van redders en drenkelingen staan op deze feestelijke middag centraal.

In het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix staan we hierbij stil. Naast interviews met redders en drenkelingen, vertelt Professor Dr. Dick Swaab waarom sommige mensen wel en anderen niet handelen bij een bijna verdrinking. Onder de 250 gasten zijn vele redders uit het hele land, die in de afgelopen jaren door de Maatschappij zijn bekroond voor hun redding. Het lustrumboek wordt deze middag uitgereikt.

‘Priscilla schreeuwde dat er nog twee baby’s onder water lagen. Inmiddels waren er minuten verstreken. Al rennend had André zijn pak en schoenen uitgetrokken en hij sprong het water in. Hij kon aan de zijkant vaste grond onder zijn voeten vinden waardoor ze de bakfiets konden draaien.’

Het jubileumboek bevat twaalf aangrijpende verhalen uit de recente geschiedenis over reddingen, geredden en redders die door de Maatschappij bekroond zijn, opgetekend door auteur Arnold van Bruggen. Fotograaf Morad Bouchakour ging samen met hen terug naar de plek waar het allemaal gebeurde. De verhalen zijn afkomstig uit het hele land, bijna elke provincie komt aan bod.

Bestel hier het boek.