Uitreiking Bronzen medaille der MRD aan de heer AWMC Donders

Op vrijdag 10 februari 2017 om 13.30 uur reikt burgemeester drs. AMP Kleijngeld de Bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (MRD) en oorkonde uit aan de heer AWMC (Lex) Donders uit Tilburg. Ook zal hij als blijk van waardering stilstaan bij de actie van mevrouw CHA (Carla) IJpelaar-Lombarts uit Drunen. De uitreiking heeft plaats in de collegekamer in het stadhuis van Waalwijk.

Zij ontvangen deze waardering vanwege hun doortastende optreden op zaterdag 23 juli 2016, toen het echtpaar Lombarts-Ligtvoet te water raakte aan de Drunenseweg te Waalwijk.

Mevrouw IJpelaar-Lombarts en haar dochter Lian reden die zaterdagochtend op de Drunenseweg toen zij zagen dat het echtpaar van het voetpad af raakte en in de naastgelegen sloot terecht kwam. Haar dochter rende naar de sloot en mevrouw alarmeerde de hulpdiensten. Ook de heer Donders reed op dat moment voorbij en werd door mevrouw IJpelaar gealarmeerd. Hij sprong gelijk in het koude water en heeft zich over de heer Lombarts ontfermd. Die zat nog vast in zijn rolstoel en lag met zijn gezicht in het water. Hij wist de heer Lombarts te bevrijden en zijn gezicht boven water te houden. Ondertussen arriveerden de hulpdiensten, die het echtpaar overbrachten naar het ziekenhuis ter controle. Het gaat goed met de heer Lombarts, maar mevrouw geeft aan dat zij beiden nog last hebben van deze traumatische ervaring. Het echtpaar is de heer Donders enorm dankbaar voor zijn geboden hulp.

Van bovenstaande redding is een voordracht ingediend is bij de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. De MRD heeft op 21 november 2016 besloten aan de heer AWMC Donders de bronzen medaille der Maatschappij tot Redding van Drenkelingen met bijbehorende oorkonde toe te kennen. Namens de MRD is de heer Bierens aanwezig bij de uitreiking.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *