Mevrouw A. Schröder en de heer R.H.H. Boverhoff ontvangen zilveren legpenning van Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

In de trouwzaal van gemeentehuis Goudestein zijn mevrouw Anouk Schröder en de heer Rober Boverhoff op donderdag 3 november om 16.00 uur op bijzondere wijze geeërd. Beiden kregen uit handen van loco-burgemeester Eric Balemans de zilveren legpenning van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt en een bijbehorend getuigschrift. Ze ontvingen deze legpenning omdat zij op 18 januari 2016 mevrouw Joyce Tittel uit Nieuwegein uit De Vecht hebben gered.
Het slachtoffer was door onbekende oorzaak met haar auto in de Vecht terechtgekomen. Dankzij het heldhaftige ingrijpen van Anouk en Rober en agenten van het basisteam politie Stichtse Vecht – De Ronde Venen kon zij worden gered. Anouk en Rober kregen de zilveren legpenning en de oorkonde voor de moed die zij die avond toonden. Beiden aarzelden geen moment toen zij de auto in de Vecht zagen liggen. Met gevaar voor eigen leven sprongen ze het ijskoude water in en redden samen met de toegesnelde agenten het leven van het slachtoffer . “De gemeente Stichtse Vecht is bijzonder trots op mensen zoals Anouk en Rober die met gevaar voor eigen leven een mensenleven hebben gered.

We zijn ook trots op de ter plekke zijnde agenten van het basisteam Stichtse Vecht – De Ronde Venen die hun moed toonden. Zij zijn een voorbeeld voor de samenleving”, aldus loco-burgemeester Balemans tijdens de uitreiking. Het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft besloten om Anouk en Rober te bekronen met een zilveren medaille. De zilveren ‘legpenning’ wordt toegekend aan ‘een ieder die met werkelijk levensgevaar of op een bijzonder kloekmoedige wijze een drenkeling uit het water
heeft gehaald’. De onderscheiding wordt sinds 1768 verleend en is daarmee de oudste nog bestaande Nederlandse onderscheiding. Het basisteam Stichtse Vecht-De Ronde Venen ontving een oorkonde als blijk van waardering.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *