Meld een Held

De Maatschappij speurt dagelijks kranten, sociale media en lokale tv-zenders af op zoek naar heldhaftige reddingen. Maar veel reddingsacties halen het nieuws niet. Daarom vragen wij iedereen die een held kent, dit bij ons te melden. Elke melding is welkom!

Hoe werkt het?
Als wij een melding binnen krijgen vragen wij om nadere gegevens over de reddingsactie aan de burgemeester van de gemeente waar de redding is geweest. Het bestuur van de Maatschappij beslist of de redding in aanmerking komt voor een bekroning. Als duidelijk is dat de reddingsactie een leven heeft gered, zorgen wij ervoor dat de redder de eer krijgt die hem of haar toekomt. De burgemeester wordt doorgaans gevraagd om namens de Maatschappij de bekroning uit te reiken. De bekroning bestaat uit een bronzen, zilveren of gouden medaille, of oorkonde.

De uitreikingen zijn bijzondere bijeenkomsten. Naast de geredde drenkeling en de redders, komen er vaak familie en verwanten van de betrokkenen naar de plechtigheid. Ook hulpverleners, zoals brandweer en politie, zijn geregeld aanwezig. Vaak doet de lokale pers verslag van de bekroning.

Meld een held
Ken jij iemand die het leven van een drenkeling heeft gered? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen. Wij zorgen ervoor dat de redder als held onthaald wordt.