Medailles voor redders Age Amsterdam, Watze Piet Jorna en Peter Griepsma


Burgemeester Johanneke Liemburg heeft op maandag 27 november bronzen medailles uitgereikt van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen aan de drie redders van Sjoukje Bloem. Mevrouw Bloem raakte op 3 maart 2017 met haar auto in de vaart naast de N359 tussen Hilaard en Winsum. De heren Amsterdam, Jorna en Griepsma hebben haar gered van de verdrinkingsdood.

Auto te water

Sjoukje Bloem reed op 3 maart 2017 in haar auto over de N359 vanuit de richting Leeuwarden naar Bolsward. Om 8.30 uur raakte ze tussen Hilaard en Winsum met haar auto van de weg en belandde in de sloot. De heer Amsterdam zag haar auto in het water liggen en stopte meteen. Toen de heer Jorna hem zag lopen, is hij ook uitgestapt om samen mevrouw Bloem uit de auto te halen. De heer Griepsma is vervolgens ook gestopt en toen hij bij het water kwam, bleek dat de twee eerste passanten de auto nauwelijks konden houden. De auto dreigde te zinken. Toen is ook hij het water in gegaan om te helpen.

Bronzen medailles

Voor deze daad heeft het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen besloten bronzen medailles met getuigschriften toe te kennen aan Age Amsterdam (1979 uit Hindeloopen, Watze Piet Jorna (1983) uit Wytgaard en Peter Griepsma (1980) uit Leeuwarden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *