Jan Roozeboom geëerd met bronzen medaille

Home Bestuur Bekendmakingen & Publicaties Persberichten Persberichten 2016 Jan Roozeboom geëerd met bronzen medaille
Lees voor
Jan Roozeboom geëerd met bronzen medaille

Held Jan Roozeboom“Wat er 3 november 2015 heeft plaatsgevonden vergeet je niet meer: de kleine Vincent, gered van de verdrinkingsdood,” zei Frans de Lange tegen Jan Roozeboom uit Doornspijk. Die redde de destijds twee jaar oude peuter. Hij was met buggy en al in het water van de Puttenerbeek aan de Zwolscheweg terecht gekomen en het scheelde maar weinig of hij was onder water verdwenen. Burgemeester Frans de Lange eerde op dinsdagmiddag 12 juli 2016 Jan Roozeboom door hem te onderscheiden met de bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, voor het uitvoeren van zijn heldendaad.
160712-jan_roozeboom_geeerd_met_bronzen_medaille
“Je bedacht je geen moment toen je zag dat een kinderwagen met kind en al in het water was beland. Je zette het op een rennen, trok onderweg jas en trui uit en dook het water in. Het is je gelukt Vincent los te krijgen en op het droge te brengen. Na een bezoek aan de huisartsenpost zat de kleine man een paar uur later alweer rustig en vrolijk bij oma thuis te spelen,” aldus burgemeester Frans de Lange in zijn toespraak. Die is blij met inwoners die in dergelijke situaties meteen handelend optreden en daardoor erger weten te voorkomen.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen hoorde van de heldendaad van Jan Roozeboom. Deze stichting stelt zich sinds haar oprichting in 1767 onder andere ten doel personen te eren, die anderen van hebben gered van een mogelijke verdrinking. Het bestuur heeft besloten de heldendaad te bekronen met een bronzen medaille en de daarbij behorende oorkonde, welke burgemeester Frans de Lange aan Jan Roozeboom overhandigde.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *