Hans de Vries ontvangt zilveren medaille voor redden drenkeling

hansdevriesEmmen – Locoburgemeester Bouke Arends reikte op woensdag 13 juli de zilveren medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit aan Hans de Vries uit Klazienaveen. Ook werd een oorkonde uitgereikt aan de vrijwillige Brandweer van Ter Apel.

Een zilveren medaille wordt uitgereikt voor een redding die op een moedige en verdienstelijke wijze heeft plaatsgevonden.

De Vries reed op zaterdagmiddag 4 juli 2015 na een optreden van zijn rockband in Vlagtwedde terug naar huis toen hij bij het Hoofdkanaal te Munnekemoer een auto tegen een boom zag met niemand erin. Hij zag nog het laatste van een persoon die onder water verdween.

De Vries is vervolgens geheel gekleed het water ingegaan, is naar beneden gedoken een heeft de drenkelinge uit het water gehaald die aanvankelijk buiten bewustzijn was.

Intussen was 112 gebeld; na korte tijd arriveerde de politie, brandweer en ambulance. De drenkelinge is nog lange tijd voor behandeling in het UMCG en later in het revalidatiecentrum geweest.

Omdat niet duidelijk was of er meerdere personen in de auto zaten, is de ploeg van brandweerkorps Ter Apel in het water gegaan en heeft een lint gevormd om het kanaal af te zoeken. Uiteindelijk bleek dat er geen andere personen in de auto hebben gezeten.

Deze ploeg van brandweerkorps Ter Apel wordt door de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen onderscheiden met een oorkonde.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *