Gemeente Koggenland eert redders

De Goorn – ‘Slow Down’ begint door te dringen tot de maatschappij. ‘Onthaasting’ is een ander woord. Vaak rijden we door wanneer de medemens hulp nodig heeft. Op 24 oktober 2015 was dat gelukkig wel anders. Reden voor Koggenland om deze redders te eren.

“Het is een weg die vele automobilisten kennelijk noopt om onze prachtige gemeente voorbij te rijden, zonder er te stoppen” aldus burgemeester Posthumus van Koggenland. “Terwijl wij zo’n mooie gemeente hebben”.

Op 24 oktober 2015 was dat wel even anders. Al kwam dat door het noodlot. Toen hebben de heren redders A.I. Bijleveld (uit Den Burg Texel), J.M. Hill (uit Purmerend) en M. Poelstra-Faber (uit Amsterdam) langs de A7 ter hoogte van Oudendijk een heldendaad verricht door de heer L. Gijzen en mevrouw R. de Graaf (uit Zwaag) uit een te water geraakte auto te halen.

Zij ontvangen hiervoor een oorkonde en een bronzen medaille en getuigschrift.

D4S0543-300x199
Dhr. Hill krijgt de oorkonde en de penning uit handen van burgemeester Posthumus.

D4S0552-300x199
Dhr,. Faber krijgt het getuigschrift en de penning uit handen van burgemeester Posthumus.

Mevrouw A. Poelstra-Faber is op de kant gebleven en heeft het hoofd van de passagier gefixeerd in afwachting van de hulpdiensten. Zij ontvangt hiervoor een oorkonde.

Redders kwamen uit de Kop

Drenkelingen
Dhr,. Faber krijgt het getuigschrift en de penning uit handen van burgemeester Posthumus.

Dhr. Hill uit Purmerend kwam met zijn vrouw bij zijn grootouders in Anna Paulowna weg. Toen zij op de plaats delict aan kwamen zag hij de auto van de weg af schieten. Hij stopte de auto en ging het water in naar de auto om met een lifehammer een autoruit in te tikken. Dhr. Bijleveld uit Den Burg was ook gearriveerd en is kleiner van bouw. Hij ging met kloppend hart de auto in om het eerste van de twee slachtoffers naar buiten te kunnen trekken. Zij vrouw stond op de kant heen-en-weer te springen van spanning. Onderwijl roepend hoever ze waren.
Redders
M. Hill uit Purmerend.

Zodra de hulpverleners waren gearriveerd namen zij de zorg voor de slachtoffers over. Dhr. Bijleveld kwam net van zijn vakantie af en had nog wat schone kleren in de auto liggen. Dhr. Hill is met zijn kleren onder het bloed naar huis te rijden om daar zich te kunnen douchen. Hun zoontje was helemaal van zijn vader onder de indruk geweest en vervolgens een dag thuis gebleven van school.

D4S0547-2-300x199

M. Hill uit Purmerend.

Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

D4S0537-300x199
Paul Vasseur, secretaris Mij.

De helden kregen de getuigschriften en penningen van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

De secretaris Paul Vasseur was uiteraard ook aanwezig en vertelde vol trots wat over “zijn” organisatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *