KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ
TOT REDDING VAN
DRENKELINGEN

WORLD CONFERENCE ON DROWNING PREVENTION

De World Conference on Drowning Prevention is een belangrijk evenement van de International Life Saving Federation. Deze tweejaarlijkse conferentie brengt 's werelds meest vooraanstaande experts mbt verdrinkingspreventie, redding en waterveiligheid samen. De uitwisseling, het debat en de ontwikkeling zijn bedoeld om manieren te vinden om overlijden en letsel in alle wateromgevingen wereldwijd te verminderen. 

WCDP 2019, gehouden in Durban, Zuid-Afrika, is een gelegenheid om te rapporteren over de vooruitgang die is geboekt bij de 10 acties om verdrinking te voorkomen, zoals uiteengezet in het Wereldgezondheidsrapport 2014 over verdrinking. 

Het is veel meer dan een conferentie; het is een convergentie van mensen en projecten die rechtstreeks gericht zijn op het aanpakken van het probleem van verdrinking wereldwijd.

Tijdens het World Congress on Drowning Prevention 2019 (WCDP) in Durban werd onderzoek gedaan naar het visuele gedrag van drenkelingen. Mede dankzij financiële ondersteuning van de Maatschappij was het mogelijk dit onderzoek te doen.

World Conference on Drowning Prevention 2021 >>